Foredragsholdere Technology Summit 2021 | Kongsberg Summit
Kongsberg Summit
Close

Foredragsholdere Technology Summit 2021

Det var et imponerende knippe foredragsholdere som gjestet konferansen i 2021.

Tina Saltvedt, Sjefanalytiker i Sustainable Finance i Nordea

Thina M. Saltvedt jobber som senior rådgiver i avdelingen for Bærekraftig Finans, sitter i Klima- og Miljøministerens Klimaråd og er styremedlem i miljøorganisasjonen ZERO. Før dette jobbet hun i ti år som sjefanalytiker for makro/olje i avdelingen for Global Research i Nordea Markets og to år i avdelingen for Operational Risk. Før hun startet i Nordea jobbet hun i Norges Bank i området for Finansiell Stabilitet.

Thina har en Doctor of Philosophy (Ph.D) grad fra University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST), Storbritannia. I sin doktoravhandling skrev hun om dynamiske valutasikringsstrategier for kommersielle produksjonsselskaper. Før dette har Thina fullført en Master of Science (MSc) grad i International Business ved UMIST, spesialfag Skatterett ved Universitetet i Oslo (UiO) og Diplomøkonomi studiet ved Handelshøyskolen BI.

Stein Lier-Hansen, Adm. direktør, Norsk Industri

Stein Lier-Hansen har vært adm. direktør i Norsk Industri har han vært siden organisasjonen så dagens lys; 1. januar 2006. Før det var han sjef i Prosessindustriens Landsforening, en av de to NHO-foreningene som slo seg sammen og ble til Norsk Industri.

Lier-Hansen var statssekretær i Miljøverndepartementet i Jens Stoltenbergs første regjering, fra 2000 til 2001. I perioden 1993-2000 var Lier-Hansen sjef i Direktoratet for Naturforvaltning. Han har også vært yrkesmessig tilknyttet Norges Jeger- og Fiskerforbund, først som utdanningskonsulent og fagleder og deretter som generalsekretær.

Tone Lunde Bakker, Adm. direktør, Eksfin

Tone Lunde Bakker er administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge, som ble etablert 1. juli 2021.

Hun kommer fra stillingen som daglig leder i Swedbank Norge, som hun har hatt siden 2017. Hun leder bedriftsforsamlingen og valgkomiteen i Equinor, og er utnevnt til «Leadership Champion» i «Woman Entrepreneurs Finance Initative» i regi av Utenriksdepartementet. I tillegg har hun mange års erfaring fra ledelse, kundeaktiviteter og kredittarbeid i nordiske forretningsbanker. Bakker er utdannet siviløkonom fra Arizona State University.

Geir Håøy, President & CEO, KONGSBERG Gruppen ASA

Håøy har jobbet for KONGSBERG siden juni 1993, og hatt ulike lederstillinger siden 1996. Han har bred internasjonal erfaring fra ulike stillinger i Kongsberg Maritime og vært leder for Kongsberg Maritimes aktiviteter i Singapore og Busan, i Sør-Korea.

Håøy har fungert som Executive Vice President for Global Customer Support i Kongsberg Maritime, med ansvar for forretningsområdets verdensomspennende kundestøtteaktiviteter, og var konserndirektør for Kongsberg Maritime og en del av Kongsberg Group Corporate Management team fra 2010 til han ble konsernsjef i Kongsberg Gruppen ASA i 2016.

Silvija Seres, Managing partner, Technorocks

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert DNV og Ruter, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter.

Pål Molander, Direktør i Statens Arbeidsmiljøinstitutt

Pål Molander ble beskikket til stillingen som direktør ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI)av Kongen i statsråd i februar i 2011.

Han er utdannet cand.scient. og dr.scient. i analytisk kjemi ved Universitetet i Oslo. Molander har tidligere vært forsker, gruppeleder og forskningsdirektør ved STAMI, og har også hatt stillinger som stipendiat, 1.amanuensis II og professor II ved Universitetet i Oslo. Han er oppnevnt i en mengde råd, utvalg og komitéer på arbeidsmiljøområdet i Norge og internasjonalt, og har blant annet ledet ekspertgruppen oppnevnt av Arbeids- og sosialdepartementet som gikk gjennom status for og foreslo fremtidige modeller for fremtidens bedriftshelsetjeneste i Norge samt at han var medlem i Arbeidstidsutvalget som var nedsatt av samme departement.

Som direktør for STAMI er Molander styremedlem i den europeiske nettverksorganisasjonen Partnership on European Research on Occupational Safety and Health, og er en av de norske representantene i Arbeidsmiljøutvalget under Nordisk ministerråd. Molander er også medlem av Arbeidstilsynets råd og av en arbeidsgruppe under den nasjonale teknologistrategien for samarbeidsorganet Olje- og gassvirksomheten i Norge (OG21) som ledes av Forskningsrådet.

Line Berget, Vice President Manufacturing, TechnipFMC Kongsberg

Vice President of Manufacturing, med erfaring fra et globalt multikulturelt miljø og med mer enn 17 års internasjonal erfaring i olje- og gassindustrien. Line har hatt ulike lederstillinger innen FMC Technologies som Change Management, Strategiske initiativer, Project Management og Operations Management.

Joe Eliston, Investeringsdirektør, Nysnø

Joe Eliston har lang erfaring fra finansbransjen, og kommer fra rollen som Senior Partner i Pareto Securities, hvor han blant annet har vært med på å bygge opp selskapets posisjon innen teknologitransaksjoner. Han har bred finansiell transaksjonserfaring, både fra børsnoteringer, internasjonal M&A og obligasjonsutstedelser for små og mellomstore bedrifter. Før Pareto jobbet han i PwC. Joe er utdannet ved NHH og har en mastergrad i finansiell økonomi og en bachelorgrad i økonomi og administrasjon.

Som investeringsdirektør i Nysnø har Joe et spesielt fokus på våre direkte investeringer.

Tore Karlsen, Partner, Consulting, PwC Norway

Tore Karlsen jobber som ledelseskonsulent med spesialisering innen HR-teknologiløsninger, Lean prosessforbedring og organisasjonsdesigninitiativer. Han er for tiden involvert i flere prosjekter innen markedsundersøkelser, anskaffelsesstøtte, leverandørvalg og implementering av SaaS HR teknologiløsninger på tvers av ulike HR prosessområder.

Karlsens spesialiteter inkluderer HR-teknologi for Core HR, strategiske HR- og talenthåndteringsprosesser, Lean/Kontinuerlige forbedringsprosjekter, kostnadskutt og store transformasjonsprogrammer (operational excellence).

Marius Jones, AFF og NHH Norges Handelshøyskole

Marius forsker på organisasjonskultur og ledelse ved NHH Norges Handelshøyskole og er konsulent ved AFF. Han har også egen ledererfaring fra forsvaret, og er gjesteforeleser ved NTNU og Høyskolen i Kristiania.

Marius har spisskompetanse innen lederutvikling, organisasjonslæring, og håndtering av følelser i organisasjoner. Han har utstrakt erfaring med design og gjennomføring av workshops, foredrag, og forelesninger. Marius har også jobbet med utvikling av lederutviklingsprogrammer i flere store norske virksomheter. Han er programleder i podcasten Ledertaffel, NHHs podcast om ledelse. Som konsulent er Marius en utfordrer som evner å se problemstillinger fra nye vinkler.

Inge Brigt Aarbakke, Adm. direktør, Aarbakke AS

Inge Brigt Aarbakke er en norsk forretningsmann, gründer av Aarbakke AS i Time, og vinneren av Norwegian Grand Prix for Class 1 offshore i 2008. Selskapet Aarbakke AS produserer brønnboringsutstyr for oljeindustrien.

Inge Brigt Aarbakke har fått mye mediaoppmerksomhet for sin heller utradisjonelle syn på trivsel, miljø og arbeidsglede. Aarbakke benytter for eksempel 1.2 millioner kroner årlig på at folk skal «ha det løye». Blant annet står det appelsintrær mellom maskinene i produksjonshallen og en appelsinpresse.

I 2008 ble det også mediablest rundt Aarbakke og hans bedrift da han åpnet en velværeavdeling til 15 millioner kroner. Design og planlegging er utført av et tysk firma som vanligvis tar slike oppdrag for nye, internasjonale hoteller. Velværeavdelingen ble åpnet samtidig med det 5000 kvadratmeter store nye fabrikklokalet.

Masud Gharahkhani

Masud Gharahkhani er stortingsrepresentant (Ap) for Buskerud, og andre nestleder i Næringskomiteen. Gharahkhani er nå inne i sin tredje stortingsperiode.

Han har jobbet som faglig ungdomssekretær i LO Vestfold og fylkessekretær i Buskerud Arbeiderparti. Som fylkespolitiker ble han den første mannlige lederen av likestillingsutvalget i Buskerud fylkeskommune, og satt også i fylkeskommunens hovedutvalg for utdanning. I 2009 ble han for første gang valgt inn på Stortinget.

Petter Ulset, SVP Corporate Development, Cognite AS

Petter Ulset er Senior Vice President for Corporate Development i Cognite. Tidligere har Petter vært investeringssjef i Aker ASA. Petter er utdannet sivilingeniør og ledelse fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Kenneth Ragnvaldsen, CEO, Data Respons

Kenneth er utdannet bedriftsøkonom og har en MBA fra Handelshøyskolen BI. Han jobbet innen finans, salg og markedsføring i tre år før han begynte i Data Respons i 1995. Han var først salgs- og markedsdirektør for Data Respons ASA før han ble utnevnt til CEO i 2003. Kenneth sitter også som CEO Northern Europe i morselskapet til Data Respons, AKKA Technologies.

Under Kenneths ledelse har Data Respons forvandlet seg fra å være en liten nasjonal aktør til et av de raskest voksende digitale selskapene i Europa, med 20% vekst årlig de siste 20 årene.

Hans-Petter Nygaard-Hansen er dagens konferansier

Hans-Petter er ektemann, pappa, kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, konferansier, forfatter, programleder og gründer av kommunikasjonsbyrået KommFrem (lenke ledes til denne siden) – Kommunikasjon som tar deg Fremover. Han skriver om hvordan teknologi påvirker hvordan vi lever, leker, lærer og jobber på HansPetter.info og snakker om det på podkasten «Hans-Petter & Co» og på YouTube-serien «Teknologi i kjelleren til Hans-Petter».

Men mest av alt holder han foredrag om det, som en av Norges mest populære foredragsholder. Hans-Petter har «holdt på med data i over 40 år» og har bred erfaring fra det europeiske IT-markedet hvor han i løpet av 17 år var ansatt i en rekke forskjellige lederroller i norske-, nordiske-og nordeuropeiske virksomheter som blant annet Cisco, D-Link og Juniper Networks.